25.9.07

Ιπτάμενοι ταξιδευτές



4 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Χαίρομαι πολύ, που το φωτο-μάτι σου ειδικεύεται στην αφαιρετικότητα και στο μίνιμαλ. Έτσι προοδεύει η αυστηρή Τέχνη της Φωτογραφίας.
Η σύγχρονη ματιά απαιτεί, όχι σαφή, προβλέψιμη ή φορτωμένη άποψη, αλλά πυκνότητα νοημάτων, κάτι που συμβαίνει (ή πρέπει να συμβαίνει) και στη Ζωγραφική, μα και στην Ποίηση.
Ο θεατής μιας φωτογραφίας επιθυμεί να φτιάξει ο ίδιος τον δικό του Κόσμο, βάσει των δικών του δεδομένων. Αν αυτό δεν συμβαίνει, εκπίπτουμε σε φωτογραφίες γάμων ή άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων, δίχως άλλες σοβαρότερες προεκτάσεις. Προς Θεού, δεν έχω τίποτε με τους συμπαθείς αυτούς επαγγελματίες, αλλά είναι βέβαιο, ότι δεν κάνουν Τέχνη. Τέχνη σημαίνει, δημιουργία "εκ του μη όντος εις το Είναι".
Αυτός ας είναι και ο δικός σου στόχος!!!

kiki είπε...

Ωραία τα περιστέρια...
Π.Κ. Μην είσαι αυστηρός με τους φωτογράφους γάμων κλπ. Είμαι σίγουρη ότι πάνω από τους μισούς θα ήθελαν να τραβάνε άλλα πράγματα...

P. Kapodistrias είπε...

@ Ονειρομαγειρέματα. Νομίζω ότι δεν κατάλαβες το πνεύμα μου. Ουδόλως αυστηρός είμαι με τους φωτογράφους κλπ. Αντίθετα, σέβομαι πάρα πολύ αυτό που κάνουν, σε προσωπικό επίπεδο μάλιστα με όλους (τους ενταύθα, εννοώ) είμαστε φίλοι, αλλά εάν μένουν ως εκεί, σίγουρα και αδιαμφισβήτητα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΧΝΗ, αλλ' απλώς τη δουλειά τους, για να ζήσουν οι άνθρωποι. Μήτε πιστεύω, ότι μπορείς να ζήσεις κάνοντας καλλιτεχνικές μόνο φωτογραφήσεις. Το κακό ή μειονεκτικό είναι να εμμένεις στην καθημερινότητα του πώς να βγάλεις το ψωμί σου, παραθεωρώντας την υπέροχη διάσταση της Φωτογραφικής Καλλιτεχνίας. Ταύτα πιστεύω κι εμμένω, αγαπητή μου φίλη. π. Π.Κ.

kiki είπε...

Κατανοώ πώς το λες...