28.11.07

Francesco Zizola, φωτογράφος χωρίς σύνορα



Ο Francesco Zizola, γνωστός Ιταλός φωτογράφος, σήμερα 44 ετών, σπούδασε Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Έχει λάβει μέρος σε αποστολές σε 28 χώρες για θεματικό ρεπορτάζ για τα παιδιά, σε όλες τις φλεγόμενες περιπτώσεις της γης. Έχει δημοσιεύσει δουλειά του στα Newsweek, TIME, Stern και Le Figaro, ενώ έχει λάβει τα εξής Βραβεία: 7 World Press Photo, 4 βραβεία Picture of the Year.

[Στοιχεία από το περιοδικό Ταχυδρόμος, τεύχος 395, 22.9.2007, σ. 45]

4 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Μαθαίνουμε πράγματα. Ευχαριστούμε! Σημαντικός πράγματι ο φωτογράφος που μάς προτείνεις!

Ανώνυμος είπε...

Όντως σημαντικός! Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη (μόνο που με το μουσικό κομμάτι που ακούγεται στο blog, αναγκαστικά πρέπει να την παρακολουθήσουμε μέσω YouTube).
Να πω την αλήθεια, έρχονται φορές που δεν αντέχονται άλλο, όλες αυτές οι εικόνες απ'τις "φλεγόμενες περιοχές της γης".
Προτιμώ τον πολυέλαιο σου!...
Προχτές, το ραδιόφωνο δεν μετέδιδε ειδήσεις λόγω στάσης των δημοσιογράφων. Δεν μπορείς να φανταστείς τι ωραίες μουσικές θυμήθηκαν για να γεμίσουν το πρόγραμμα.
Θέλω να πω ότι μερικές φορές μέσα σε όλες αυτές τις εικόνες φρίκης και πόνου που μας κατακλύζουν "ξεχνάμε" να κοιτάξουμε και αυτές της αίσθησης του αγαπημένου όπως σου γράφει και ο Π.Κ.
Γι'αυτό μ'αρέσουν οι δικές σου φωτογραφίες!

Porfyrogennitos είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνένταυξη άνετα, εάν πρώτα κλείσετε το μεγαφωνάκι του σλάιτ στο πάνω δεξί μέρος του μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το είχα δει. :-Ρ
Συνήθως περιηγούμαι άηχα...
Ευχαριστώ!